Vesti
Politika
Preokret predao potpise za Jovanovićevu kandidaturu
10.04.2012. 20:00
Izvor: Blic
Preokret predao potpise za Jovanovićevu kandidaturu
Koalicija “Preokret” predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) 11.249 potpisa građana koji podržavaju kandidadaturu lidera Liberalno demokratske partije i “Preokreta” Čedomira Jovanovića na predsedničkim izborima 6. maja.
Među potpisima građana, koji podržavaju tu kandidaturu su i potpisi 50 javnih ličnosti, među kojima su i sportski komentator Milojko Pantić, reditelji Goran Marković, Slobodan Boban Skerlić, Puriša Đorđević i Lazar Stojanović, glumci Bora Todorović i Lena Bogdanović i dramaturg Borka Pavićević.
Kandidaturu Jovanovića za predsednika Srbije podržali su i istoričarka Latinka Perović, muzičar Vlada Divljan, karikaturista Predrag Koraksić, književnici Dragan Velikić, Svetislav Basara i Vidosav Stevanović.
Predaji liste prisustvovali su poslanici i funkcioneri LDP, i "Preokreta" a javne ličnosti je predstavljao dobitnik NIN-ove nagrade Dragan Velikić.
RIK je do sada za kandidate za novog predsednika države proglasio lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića, lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu i kandidata Ujedinjenih regiona Srbije Zorana Stankovića.
Ranije danas i SRS je predala RIK-u potpise za kandidaturu Jadranke Šešelj za predsedničke izbore, a kandidaturu za predsednika najavili su i lider SNS Tomislav Nikolić, predsednik SVM Ištvan Pastor, član rukovodstva pokreta "Dveri" Vladan Glišić, predsednik Pokreta radnika i seljaka Zoran Dragišić, kao i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.
Rok za podnošenje prijava za učešće na predsedničkim izborima je 15. april, a redosled kandidata na glasačkom listiću biće utvrdjen žrebanjem, koje će biti obavljeno 20. aprila u 19.15 sati.