Vesti
Politika
Socijalisti uplašeni od naše vlasti
11.04.2012. 12:00
Izvor: Blic
Socijalisti uplašeni od naše vlasti
Milutinu Mrkonjiću nedostaje vaspitanja, a uvrede su motivisane strahom od promene vlasti, odgovara Tomislav Nikolić, lider Srpske napredne stranke, na opaske koje je nedavno na njegov, račun Aleksandra Vučića, ali i SNS, izrekao potpredsednik Socijalističke partije Srbije i ministar za infrastrukturu i enegretiku.
On, međutim, nije želeo da odgovori da li bi nove prozivke socijalista mogle negativno da utiču na eventualnu postizbornu koaliciju SNS i SPS, koja će možda biti neophodna naprednjacima ukoliko žele da budu u sledećoj vladi.
- Nemam više šta da vam kažem - odgovorio je Nikolić.
Milutin Mrkonjić je juče u intervju za „Blic“ prozvao lidere SNS i članove te partije, i to samo dan pošto je predsednik SPS Ivica Dačić izjavio da će pružiti podršku onom mandaturu koji ga bude podržao u drugom krugu predsedničkih izbora.
Za Mrkonjića, međutim, nije bilo dileme. On je rekao da među naprednjacima „ne vidi čoveka sposobnog da bude premijer“ i da bi bilo najbolje da sadašnja vladajuća koalicija opstane, uz male izmene.
- Toma Nikolić je bio moj pripravnik. Tada je bio građevinski tehničar, a ne znam šta je sada. Šta će Nikolić raditi? Kanal Rajna-Majna? Ma, to su budalaštine. Ili Vučić? Taj je u politici 30 godina, a samo se zeza. Ovi drugi nisu vredni pomena - kelneri, konobari, priučeni ekonomisti, Jorgovanke i tako dalje. Kažite mi jednog iz SNS ko nešto zna - rekao je Mrkonjić.