Vesti
Politika
Stanković: Jednake šanse mladima
18.04.2012. 20:00
Izvor: Blic
Stanković: Jednake šanse mladima
Predsednički kandidat Ujedinjenih regiona Srbije Zoran Stanković izjavio je, u razgovoru sa studentima iz Šapca, da u svim delovima zemlje mladi moraju da imaju jednake šanse za obrazovanje i kasnije za pronalaženje posla, saopšteno je danas iz URS.
"Ja sam takvu šansu imao, a društvo mi je pomoglo, jer bez studentskih kredita ne bih uspeo", rekao je Stanković i naglasio da država preko fondova za studiranje mora da pomogne mladima da završe fakultete, ali i da se zaposle.
On je od mladih Šapčana tražio da i oni iskoriste šansu koju treba da im pruži država i da budu ti koji će u narednom periodu svojim radom i ponašanjem zavrediti poštovanje građana.
"Ja ću se truditi, ako budem predsednik Republike da im ta šansa bude pružena od strane države", poručio je Stanković.
On je objasnio da je rođen na jugu Srbije koji je bio i ostao najsiromašniji deo zemlje, da potiče iz radničko-seljačke porodice i da mu poreklo i mesto gde je
rođen nisu davali velike šanse da postane lekar, profesor, general.
"I baš zbog toga verujem da svakom treba šansa i osećam obavezu da se borim za one koji dolaze posle mene, da dobiju takvu šansu. Baš zato sam kandidat URS za predsednika države - jer je za budućnost ove zemlje važno da svaki region i svaki čovek dobiju jednaku šansu", poručio je on.