Vesti
Politika
Nikolić: Nema dogovora o postizbornim koalicijama
24.04.2012. 12:00
Izvor: Blic
Nikolić: Nema dogovora o postizbornim koalicijama
Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić negirao je sinoć medijske spekulacije da je sa nekim strankama već dogovorio postizborne koalicije, navodeći da ni sa jednom strankom o tome još nije razgovarao.
"Ja optužujem Demokratsku stranku i G17 plus za godine koje su za Srbiju bile najteže, takodje kritikujem i SPS kada im se priključio, pa kako mogu da pravim koalicije sa ljudima koje optužujem i ako bih ušao u takve koalciije ko bi onda odgovrao narodu za sve loše sto se desilo u Srbiji", rekao je Nikolić novinarima nakon tribine naprednjaka koja je održana u Velikoj sali Doma kulture u Čačku.
On je dodao da posle izbora može razgovarati samo sa strankama nacionalnih manjina i Demokratskom strankom Srbije. Nikolić, koji je i predsednički kandidat naprednjaka, ocenio je da aktuelna je izborna kampanja jedna od najprljavijih i poručio da na takvu kampanju neće da odgovara i da ga takav način vodjenja
politike ne interesuje.
Nikolić je na tribini SNS, na kojoj je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi, oštro kritikovao akutelnu vlast istakavši da su oni obećali 200.000 randih mesta, 1.000 evra po stanovniku, nove investicije i da nijedno obećanje za četiri godine vlasti nisu ispunili.
"Bilo bi nemoralno da onome ko je 12 godina uništavao Srbiju damo priliku da je popravlja. Ovu zemelju moraju da vode pošteniji i čestitiji ljudi. Zemlja mora da se uredi, a ja ne vidim da oni to hoće i mogu da urade", rekao je Nikolić.
On je najavio da će, ako pobedi na izborima, pozvati svih 600 sudija i 200 tužilaca koje je aktuelna vlast "oterala" da ispitaju sve privatizacije u Srbiji.