Vesti
Politika
Drevs: Još 700 vojnika Kfora do petka na Kosovu
24.04.2012. 20:00
Izvor: Blic
Drevs: Još 700 vojnika Kfora do petka na Kosovu
Komandant Kfora Erhard Drevs izjavio je danas u Podujevu da bi do petka na Kosovo trebalo da dođe dodatnih 700 NATO vojnika. On nije naveo razlog njihovog dolaska i lokaciju na kojoj će biti smešteni.
Komandant Kfora je naveo da sa Euleksom ima dobru saradnju, javili su prištinski mediji.
Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je juče da je Euleks nedovoljno pripremljen i opremljen za obavljanje zadataka i da zato NATO "mora da preuzima zadatke i odgovornosti koje nije predvideo, posebno na severu Kosova".
"Koliko sam shvatio, Rasmusen se nije žalio na nedostatak saradnje i koordinacije. On se više žalio na kapacitet Euleksa. Želim da kažem da imamo dobru saradnju sa Euleksom i nemamo nikakvu žalbu", kazao je Drevs.
Na pitanje da li će Kfor zatvoriti alternativne puteve koje za posete Kosovu koriste i srpski političari, Drevs je odgovorio da nije tačno da Kfor neće zatvoriti te puteve.
"Ti putevi će biti zatvoreni ako utvrdimo da ih koriste srpske grupe ili političari koji dolaze na sever Kosova da bi podigli tenzije", rekao je Drevs.
Drevs je u Podujevu, gde je razgovarao sa predsednikom opštine Agimom Veljiuom, ocenio da je situacija na "granici" Kosova i Srbije mirna i pod kontrolom.