Vesti
Politika
Koštunica: Politička neutralnost pravo ime za slobodu
01.05.2012. 14:00
Izvor: Blic
Koštunica: Politička neutralnost pravo ime za slobodu
- Politička neutralnost Srbije, koju DSS zastupa, je pravo ime za slobodu zemlje, izjavio je predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.
"To je politika u kojoj vidim budućnost Srbije. Politička neutralnost je pravo ime za slobodu da se Srbija ekonomski razvija, to je pravo ime za slobodu Srbije kao države da neko spolja ne može protivpravno da otima delove teritorije i znači slobodu gradjana da sami odlučuju o Srbiji i da ono što odluče na izborima ne može biti izmenjeno nakon izbora u nekoliko ambasada u Beogradu", rekao je Koštunica.
On je u intervjuu za RTS rekao da je Srbija ne treba da bude članica EU, ali ni jednog drugog sličnog saveza, političkog ili vojnog, i istakao da treba samostalno da se razvija prema svojim interesima.
"Politika EU nema alternativu nam je protekle četiri godine pokazalo loše rezultate. Plate su manje, investicije prepolovljene, nezaposlenost je povećana, teško se živi, a potpisisvanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU izgubilo se nekoliko stotina miliona evra", naveo je Koštunica.