Vesti
Politika
Tadić: Ishod predsedničkih izbora odrediće izgled buduće vlade
07.05.2012. 12:00
Izvor: Blic
Tadić: Ishod predsedničkih izbora odrediće izgled buduće vlade
Beograd - Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić izrazio je večeras uverenje da će pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora i ocenio da će ishod tih izbora odrediti izgled buduće vlade.
Tadić je na konferenciji za novinare u sedištu DS kazao da pri formiranju nove vlade neće pristati ni na kakve ucene i izrazio uverenje da će dobiti još veću podršku građana.
Lider demokrata je dodao da bi Srbija sa njim kao predsednikom brže išla ka evropskim integracijama, uspešnije rešavala ekonomske probleme, privlačila investicije, uspešnije saradjivala sa susedima u regionu.
Prema njegovim rečima, prvi krug predsedničkih izbora je jasno pokazao da će drugi krug definisati kako će Srbija izgledati u narednih pet godina.
On je ocenio da je njegova politika "suštinski, vrednosno i karaktrerno različite", odnosno dve politike "sa kojima Srbija ne može izgledati na isti način".
- Uveren sam da ćemo pobediti u drugom krugu - rekao je Tadić i naveo da sada prvi put ima prednost nakon prvog kruga nad Tomislavom Nikolićem sa kojim je u drugom krugu bio i na izborima 2004. godine i 2008.
- Sutra odmah krećem u kampanju, imam nameru da pobedim i pobedićemo - rekao je Tadić.