Vesti
Politika
Dačić: Danas ili sutra razgovori sa Tadićem
08.05.2012. 20:00
Izvor: Blic
Dačić: Danas ili sutra razgovori sa Tadićem
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da već danas ili sutra očekuje razgovore sa predsedničkim kandidatom Demokratske stranke Borisom Tadićem o podršci u drugom izbornom krugu i o formiranju vlade i istakao da misli da drugi razgovori neće ni biti potrebni.
On je novinarima izjavio da će se razgovori voditi o tome da li postoji načelna saglasnost da Boris Tadić i DS i koalicija okupljena oko SPS nastave političku saradnju i u narednom periodu.
"Ako se Boris Tadić i stranke u koaliciji oko DS sa time saglase mi razgovore možemo da završimo u roku od 15 minuta", rekao je Dačić u zemunskom naselju Vojni put gde je prisustovao proslavi trećeg dana romske slave Djurdjevdan kod porodice Ramadanović.
Dačić je kazao da će konkretni razgovori o sastavu i programu nove vlade voditi nakon drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja.
"O sastavu buduće vlade treba da vode računa stranke koje imaju veći broj glasova", kazao je Dačić i istakao da SPS neće insistirati na personalnim rešenjima, već na tome da se poštuje njegov izborni rezultat.
On je ponovio da je za SPS neprihvatljivo da u vladi bude stranka koja smatra da je Republika Srpska genocidna tvorevina, kao i da, u slučaju koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS), bude i DŠ koja se zalaže za prekid odnosa sa Evropskom unijom.
Upitan o mogućnosti vlade DS i SNS, Dačić je kazao da bi to za njega bilo odlično jer bi na sledećim izborime te dve stranke osvojile mnogo manje glasova.
Komentarišići pisanje prištinske "Koha ditore" da će kosovske vlasti kod predstavnika EU insistirati da Ivica Dačić ne bude premijer Srbije, on je kazao da mu bolja reklama od toga ne treba.
Dačića je u Zemunu dočekao romski orkestar uz pesmu "Otpisani" i stotinak gradjana koji su mu skandirali i čestitali mu na izbornom uspehu. Kuća porodice Ramadonović bila je okićena zastavama SPS, a za goste je pripremljena gozba.