Vesti
Politika
Mirčić: Rukovodstvo SRS nije znalo da iskoristi Šešeljevu popularnost
09.05.2012. 12:00
Izvor: Blic
Mirčić: Rukovodstvo SRS nije znalo da iskoristi Šešeljevu popularnost
Za izborni neuspeh Srpske radikalne stranke krivo je najuže rukovodstvo stranke, koje nije znalo da u dovoljnoj meri iskoristi ogromnu popularnost koju u Srbiji ima Vojislav Šešelj, izjavio je danas potpredsednik SRS Milorad Mirčić.
- Najuže rukovodstvo stranke nije znalo da u dovoljnoj meri iskoristi ogromnu popularnost Vojislava Šešelja, zbog čega smo žestoko kažnjeni na izborima. Najuže rukovodstvo stranke razmotriće odgovornost svakog od nas i povući će određene poteze - rekao je Mirčić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.
On je dodao da je i sam Šešelj svestan da je stranka zbog lošeg rezultata došla u "nezavidnu situaciju". Po Mirčićevim rečima, Šešelj je uoči izbora upozoravao rukovodstvo stranke da bi moglo doći do velikih oscilacija kod dobijanja glasova.
- Nažalost, nismo bili dosledni ni ubedljivi u prezentovanju našeg stranačkog programa - kazao je Mirčić, ocenjujući da upravo zbog toga birači nisu prepoznali SRS i njene namere.
Potpredsednik SRS je rekao da će zakon po kom mandatima raspolažu pojedinci, a ne stranke "republičku, pokrajinsku i lokalne skupštine pretvoriti u svojevrsne pijace".
On tvrdi da je taj zakon omogućio da, kako je kazao, već na ovim izborima u prvi plan izlete razne grupe građana koje su na izborima kupovale glasove po ceni od 1.000 do 5.000 dinara.
- Može se pretpostaviti šta će se desiti kad takvi nazovi poslanici ili odbornici dođu u skupštinske klupe - rekao je Mirčić.