Vesti
Politika
Kako je Šešelj podneo poraz
24.05.2012. 20:00
Izvor: Mondo
Kako je Šešelj podneo poraz
Vojislav Šešelj nudio ostavku na mesto predsednika SRS, što nije prihvaćeno na sednici Centralne otadžbinske uprave stranke, koja je trajala osam sati.
Vojislav Šešelj ne snosi odgovornost što je Srpska radikalna stranka prvi put od osnivanja ostala van Skupštine Srbije, odlučeno je jednoglasno, mada nakon osam sati žučne rasprave, na sednici Centralne otadžbinske uprave SRS.
Kako saznaje "Danas", Šešelj je ponudio ostavku na mesto predsednika SRS i insistirao da se o njegovoj odgovornosti za izborni debakl raspravlja na sednici Centralne otadžbinske uprave. S obzirom na to da je ovaj stranački organ odlučio da mu opet ukaže poverenje, i dalje će biti u prilici da iz pritvorske jedinice Haškog tribunala odlučuje o politici radikala i kadrovskim rešenjima i razrešenjima.
Članovi Centralne otadžbinske uprave, kako saznaje "Danas", raspravljali su i odgovornosti Vjerice Radete, predsednice Izvršnog odbora i šefice Izbornog štaba. Gotovo jednoglasno konstatovano je da ona snosi najveći deo krivice za izborni porazi i zatraženo je da odmah podnese ostavku, poput Elene Božić Talijan, generalne sekretarke stranke. Međutim, Radeta je odbila da podnese ostavku pravdajući se "objektivnim i subjektivnim okolnostima".
Da li će i ko ipak snositi krivicu za rezultate SRS na đurđevdanskim izborima trebalo bi da se konačno utvrdi ove subote, 26. maja, za kada je zakazana nova sednica Centralne otadžbinske uprave, piše "Danas".