Vesti
Politika
Jovanović: Staviti tačku na intrige, vlada što pre
25.05.2012. 20:00
Izvor: Blic
Jovanović: Staviti tačku na intrige, vlada što pre
Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je danas da se mora staviti tačka na konfuziju i političke intrige koje prate dogovore o formiranju vlade, jer Srbija što pre mora dobiti novu vladu koja će rešavati goruće probleme.
- Srbija mora što pre da dobije vladu sa vrlo jasnim reformskim programom i konkretnom odgovornošću koju će preuzeti za ekonomsku i političku sudbinu zemlje. Mora se staviti tačka na konfuziju i političke intrige koje prate dogovore o formiranju Vlade - rekao je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
On smatra da je zemlji potrebna vlada kojoj će građani verovati, a ne ona koja će biti formirana zbog pritiska rokova u strahu od novih izbora.
"Vreme je da se konačno organizuju institucije države, a naročito vlada, jer ona ima najveće obaveze prema građanima i društvu, posebno u sadašnjima uslovima ekonomskog i socijalnog propadanja i klizanja zemlje u još dublju krizu koja je uslovljena i političkom nestabilnošću koja predugo traje", naglasio je lider liberala.
Jovanović je upozorio da Srbija praktično već pet meseci nema vladu, pa ni ekonomsku politiku i da se zato problemi nestabilnosti kursa dinara, zaustavljanja investicija, krize budžeta, neizvesnosti koja razara ekonomiju, moraju se rešavati što hitnije i to tako što će za to odgovornost preuzeti nova vlada koja će okončati politički vakum koji je nastao.
"I druge evropske zemlje su morale da daju odgovore na slična pitanja. Neke od njih su do rešenja pokušale da dođu kroz izbore, ali je posle njih usledila brza politička konsolidacija i razrešenje nedoumica oko dalje politike", naveo je Jovanović.
On smatra da je politička konsolidacija sada najpotrebnija i Srbiji i zato insistira na što efikasnijem dogovoru, jasnom planu, preciznom spisku reformi koje ćemo obaviti i rokovima u kojima ćemo to učiniti.
Lider LDP je rekao da zemlja to očekuje od političara i da je zato vreme da se politički odgovorno postupi i da se pred građane iznese plan reformi, a onda i tim koji je u stanju da ga sprovede.