Vesti
Politika
Tadiću problem što je rekao da neće biti premijer
26.05.2012. 14:00
Izvor: novimag
Tadiću problem što je rekao da neće biti premijer
Svi potpredsednici Demokratske stranke bez rezerve su podržali Borisa Tadića za mesto premijera, ali je njemu najveći problem što je u izbornoj noći rekao da neće biti premijer.
Svi potpredsednici DS-a na današnjem sastanku u Krunskoj, pružili su lideru stranke Borisu Tadiću apsolutnu podršku i zatražili od njega da bude novi premijer Srbije, saznaje Press.

Uže Predsedništvo demokrata je odlučilo da se sa koalicijom okupljenom oko SPS-a što pre krene u pregovore oko formiranja nove vlade kako se ne bi gubilo vreme.

Izvori Pressa su naglasili da će Tadić gotovo izvesno biti novi predsednik vlade, ali da je njemu najveći problem što je u izbornoj noći rekao da neće biti premijer.

Tadić je odlučan da ukoliko bude premijer uđe u rat protiv lopova, tajkuna i korupcije.

Zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas ponovio je da ne želi da bude premijer jer su ga, kako je obrazložio, građani Beograda izabrali za funkciju gradonačelnika.

Na tročasovnoj sednici samog vrha stranke konstatovano je da su se mnogi krili iza DS-a i da će to sada morati da se prekine.

Lider DS-a Boris Tadić je potvrdio da je vrh stranke dogovorio da nastavi pregovore sa savezom koji predvodi SPS, kao i ciljeve i načela nove vlade.

Tadić je precizirao i da je dogovoreno da politiku DS-a treba da potvrde šire Predsedništvo i Glavni odbor, ali nije otkrio i kada će ta tela zasedati.

„Uže Predsedništvo DS-a je donelo odluku da načela funkionisanja ove nove vlade treba da budu definisana izgradnjom što pravednijeg društva, približavanja ove vlade građanima i njihovim problemima koji moraju da budu rešavani na jedan efikasan način, imajući u vidu teškoće sa kojima se ljudi u Srbiji suočavaju kao posledice teške krize i ekonomskih zbivanja na evropskom kontinentu“, naveo je Tadić.

On je istakao i da je odlučeno da u novoj vladi „funkcionišemo kao sistem koji treba da se bori protiv organizovanog kriminala, korupcije na još višem nivou nego do sada i da nastavimo proces reformi koje su od životne važnosti i koje su pretpostavka evropskih integracija".