Vesti
Politika
Naprednjaci pozvali socijaliste
04.06.2012. 20:00
Izvor: RTS
Naprednjaci pozvali socijaliste
Ivica Dačić od lidera naprednjaka Aleksandra Vučića dobio poziv za razgovore o formiranju vlade. Vlada treba da bude formirana što pre, ali nisu u pitanju dani već nedelje i meseci, rekao Dačić.
Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je danas od lidera naprednjaka Aleksandra Vučića dobio poziv za razgovore o formiranju vlade.
"Danas sam razgovarao sa Vučićem koji nas je pozvao na razgovore. Zadovoljan sam što je ta stranka tolerantnija nego pre", rekao je Dačić novinarima u Petrovcu na Mlavi.
Dačić je, međutim, ponovio ranije iznet stav da je koalicija oko SPS-a ušla u razgovore o vladi prvo sa DS-om i da bi, ukoliko bi tu došlo do neuspeha, tek onda razgovarali i sa drugim partnerima.
Lider socijalista negirao je da je noćas razgovarao sa predsednikom demokrata Borisom Tadićem i da se dogovorio o svemu, čak i o resorima.
"To su svakakve priče koje i ja slušam svakog dana", rekao je Dačić.
Novinare je zanimalo i da li postoji mogućnost da vlada ne bude formirana, na šta je Dačić kategorično odgovorio da se to sigurno neće dogoditi.
Vlada će sigurno biti formirana, jer niko ne sme da ide u nove izbore u ovako teškoj situaciji, rekao je Dačić.
Onima koji veruju da će se taj proces dogoditi za narednih par dana, Dačić je poručio da se ne razumeju u politiku.
"Treba da bude formirana što pre, ali sigurno nisu u pitanju dani, već nedelje i meseci", smatra predsednik SPS-a.