Vesti
Politika
Tadić i Filea obavestio o stvaranju vlade
11.06.2012. 20:00
Izvor: Mondo
Tadić i Filea obavestio o stvaranju vlade
Komesar za proširenje EU Štefan File razgovarao je danas u sedištu Demokratske stranke sa njenim liderom Borisom Tadićem.
File i Tadić nakon sastanka, koji je trajao više od sat vremena, nisu davali izjave, a javnosti će o sadržaju razgovora biti prosleđeno saopštenje.
Kako je saopštila Demokratska stranka, u razgovoru je "posebno istaknut značaj nastavka evropskog puta Srbije, reformi i politčkih procesa koje taj put podrazumeva".
Tadić je informisao Filea o dosadašnjem toku razgovora o formiranju nove Vlade Srbije i naglasio da DS insistira da ta vlada bude okupljena oko programskih ciljeva "koji podrazumevaju odgovoran pristup vezan za rešavanje problema sa kojima se građani suočavaju".
Evropski komesar doputovao je na inaguraciju predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa kojim je, prethodno imao i bilateralne razgovore.
File je uoči dolaska u Srbiju u intervuu "Novostima" istakao da Brisel želi da se dobri odnosi između EU i Srbije nastave, a da EU očekuje brzo formiranje vlade u Beogradu.