Vesti
Politika
Marković: Očekujemo poziv Tadića
17.06.2012. 14:00
Izvor: Blic
Marković: Očekujemo poziv Tadića
Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da koalicija oko Socijalističke partije Srbije očekuje poziv lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, ali da do sada još nema dogovora o formiranju Vlade.
Još se pravi većina. Razgovori treba da se nastave i nadamse da nema problema, izjavio je za Dnevnik Marković,objašnjavajući šta se dešava od poslednjeg susreta idogovora lidera DS i Koalicije SPS–PUPS–JS.
"Jednostavno, čekamo da nas demokrate pozovu jer smo s njima u pregovorima. U međuvremenu, DS treba da završi razgovore s LDPm, s kojim mi ne pregovaramo", rekao je Marković i dodao da je "mini-koalicija" razgovarala s URS Mlađana Dinkića.
Kako je objasnio, "mini-koalicija" nema ništa protiv toga da u Vladu uđe LDP, da kao uslov važi ono što su već izjavili u vezi s politikom liberala prema Kosovu i Metohiji i RS, ali traže da se u njoj nađe i URS.
Komentarišući poziv lider SNS Aleksandra Vučića, upućen SPS, da započnu razgovore o formiranju nove vlade, Palma kaže da još uvek traju pregovori s DS i za sada se samo s njima vode.
"A ako propadnu, videćemo šta ćemo da radimo", dodao je dodaje lider JS i objasnio da o Vučićevom pozivu još nije razgovarao s prvim čovekom socijalista Ivicom Dačićem.
"Treba da se vidim s Dačićem i razgovaraćemo o tome, ali, ponavljam, još uvek se pregovara s DS", rekao je Marković.
On, međutim, nije odbacio mogućnost da pregovori o vladi dožive fijasko i Srbija opet izađe na izbore.