Vesti
Politika
Vojvodina čeka republičku vladu
26.06.2012. 20:00
Izvor: RTS
Vojvodina čeka republičku vladu
Vlada Vojvodine mogla bi da bude formirana brzo, ali njen sastav zavisi od rezultata pregovora na republičkom nivou, kažu pokrajinski funkcioneri DS-a i SPS-a.
Pokrajinski funkcioneri Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije rekli su da vojvođanska vlada može da bude formirana brzo, ali da njen sastav zavisi od rezultata pregovora na republičkom nivou.
Funkcioner Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu i potpredsednik aktuelne pokrajinske vlade, Dragoslav Petrović, rekao je za Tanjug da Vlada Vojvodine neće biti konstituisana pre dogovora političkih partnera na republičkom nivou oko sastava nove Vlade Srbije.
"U Vojvodini je situacija jasna, mi nemamo problem sa formiranjem većine", rekao je Petrović, ukazujući da će u slučaju postizanja dogovora na republičkom nivou, pokrajinska vlada biti formirana vrlo brzo.
"Ako se postigne dogovor na višem nivou o republičkoj vladi, možemo da formiramo Vladu Vojvodine za pet dana od trenutka postizanja tog dogovora", naglasio je Petrović.
Potpredsednik Pokrajinskog odbora SPS Radoslav Striković očekuje da će pokrajinska vlada biti formirana uskoro, ali dodaje da će zastupljenost koalicije okupljene oko SPS-a u Vladi Vojvodine zavisiti od pregovora na republičkom nivou.
"Predsednik Pokrajinskog odbora SPS Dušan Bajatović i ja smo dosta toga dogovorili sa demokratama", naveo je Striković, ističući da će ta stranka "izvesno biti zastupljena u pokrajinskoj vlasti", ali da se ne zna da li će to biti u manjoj ili većoj meri.
Prema njegovim rečima, koliko će SPS biti zastupljen u pokrajinskoj vlasti zavisi od dogovora oko vlade na republičkom nivou.
"Ako centrala naše stranke dogovori koaliciju sa naprednjacima na republičkom nivou, onda će naša zastupljenost u pokrajinskoj Vladi sigurno biti manja, nego u slučaju da se SPS i DS dogovore o formiranju vlade i na republičkom nivou", naveo je Striković.