Vesti
Politika
DS: SPS da kaže da li važi sporazum
27.06.2012. 12:00
Izvor: b92
DS: SPS da kaže da li važi sporazum
Beograd -- DS traži da SPS saopšti šta je prepreka za formiranje vlade i da li još važi koalicioni sporazum od 8.maja. Predsedništvo SPS ni večeras nije odlučilo s kim će.
Kako saznajemo, socijalisti su zasedali od 21 sat. Nešto ranije večaras, demokrate su uputile svoje saopštenje.
"SPS je dala podršku zajedničkoj vladi predvođenoj Borisom Tadićem i javnost mora da bude upoznata sa tim da li je taj dogovor na snazi", navodi se u saopštenju DS.
"DS je učinila sve da se brzo formira parlamentarna većina i da građani Srbije dobiju efikasnu Vladu. Sa koalicijom oko SPS-a smo odmah nakon izbora napravili dogovor oko programa i obezbedili potrebnu većinu bez postavljanja ikakvih kadrovskih uslova i zahteva", saopšteno je iz Informativne službe DS-a.
DS dalje navodi da je "isključivo insitirala na odgovornoj finansijskoj politici i odlučnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala".
"Zato SPS treba da posle toliko vremena pruži odgovor javnosti šta je prepreka za formiranje Vlade Srbije koja je principijelno dogovorena još 8. maja", navodi u saopštenju DS.
Sudeći prema izjavama lidera JS i SNS, socijalisti od Srpske napredne stranke dobili ponudu da daju premijera u novoj vladi koju bi još činili i Ujedinjeni regioni Srbije.
Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović je izjavila da pregovori sa DS-om idu jako teško.
Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović je u intervjuu Novostima rekao je rekao da će ta stranka saopštiti konačnu odluku do kraja nedelje, da pregovori sa demokratama nisu stali, ali da "DS trenutno ćuti."