Vesti
Politika
SNS i SPS počinju razgovore o vladi
29.06.2012. 12:00
Izvor: b92
SNS i SPS počinju razgovore o vladi
Beograd -- U 10h u sedištu SNS-a Aleksandar Vučić dočekuje Ivicu Dačića na razgovore o formiranju vlade. Vučić za B92 kaže da nema lični animozitet prema lideru SPS-a.
Vučić kaže da je bitno da se napravi dobar plan i program i da nova vlada radi vredno jer je pred njom puno posla, a da se taština ostavi po strani. Razgovori o vladi počinju dan nakon što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić mandat za sastav vlade dao Ivici Dačiću, lideru SPS-a i koalicije SPS - PUPS - JS.
"Mi tek započinjemo zvanične razgovore. Naš cilj je da ti razgovori traju što kraće, ali naravno prvo moramo da definišemo rezultate koje želimo da postignemo. Ono što smo mi nazvali prolaznim vremenima, dakle da li smo uspeli da postignemo ono što smo želeli da bi građani živeli bolje i da bi Srbija imala drugačiju i bolju perspektivu nego što ima sada. Pred nama je puno posla, tako da ćemo se potruditi. Nećemo da dajemo lažne izjave o intenziviranju razgovora, pokušaćemo da to ide najbrže moguće", rekao Vučić za Radio B92.
Upitan da objasni kako to da su SPS i URS pripala najjača ministarstva iako je SNS pobedio na izborima, rekao je: "Ne pada mi na pamet da demantujem gluposti iz novinara. Ja se bavim ozbiljnim poslom, a građani će, kad se napravi vlada, videti da li su u pravu te novine i te televizije".
Na pitanje kako će prevazići lični animozitet prema Dačiću, Vučić je odgovorio: "Nemam lični animozitet, a ne mogu ni da kažem da bi bilo koja vlada bila ostvarenje mojih snova ukoliko to nije isključivo vlada SNS-a".
On je uveren da će "Glavni odbor SNS, u trenutku u kojem se postavlja pitanje da li da pustite vladu DS da se nastavi sa krađom i pljačkama ili da li napravite vladu u kojoj vi imate šansu da dobar deo u Srbiji promenite, izabrati ovu drugu opciju".
"Naravno, to ćemo tek da vidimo i videćemo kakvi će rezultati te vlade da budu. Što se tiče lične taštine i animoziteta, ja sam poznat da svoje lične stavove, koji se suprotstavljaju sa stranačkim i državnim interesima, stavljam u drugi plan. Inače, niti moram da budem na nekom mestu, niti je to odlučujuće za buduću vladu. Prosto, mislim da je najvažnije da se napravi dobar plan, dobar program i ako vlada bude radila vredno ubeđen sam da će biti bolja od one koju je vodila DS. Teško mi je da zamislim goru vladu od prethodne", istakao je Vučić.