Vesti
Politika
Dinkić: EU će podržati novu vladu
29.06.2012. 20:00
Izvor: RTS
Dinkić: EU će podržati novu vladu
Evropska komisija spremna da sarađuje sa novim mandatarom i novom Vladom Srbije, preneo je u Briselu komesar za proširenje EU Štefan File lideru Ujedinjenih regiona Srbije Mlađanu Dinkiću. Nema novih uslova za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU, rekao Dinkić.
Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić rekao je, posle sastanka sa komesarom za proširenje EU Štefanom Fileom u Briselu, da će EU podržati novu vladu Srbije i da nema novih uslova za dobijanje datuma pregovora.
"Nema novih uslova za dobijanje datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom, jer su ti uslovi odavno definisani i objavljeni, još u decembru, odlukom Evropskog saveta", rekao je Dinkić.
Dinkić je istakao da mu je Štefan File preneo spremnost Evropske komisije da sarađuje sa novim mandatarom i sa novom Vladom Srbije i dodao da će jedna od ključnih tačaka budućeg koalicionog sporazuma na kojoj će Ujedinjeni regioni Srbije insistirati biti ubrzanje evropskih integracija.
"Za Ujedinjene regione Srbije je jako važno da nova vlada ubrza evropske integracije i da što pre dobije datum početka pregovora za članstvo u EU, i u tom smislu ćemo u narednim danima razgovarati sa potencijalnim partnerima, jer bi to trebalo da bude jedna od okosnica buduće spoljno-ekonomske politike nove Vlade Srbije", rekao je Dinkić.
Dinkić i članica Predsedništva URS-a Suzana Grubješić razgovarali su u Briselu i sa savetnikom kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbednost Kristofom Hojzgenom.
Dinkić je juče u Briselu učestvovao na skupu lidera Evropskih narodnih parija (EPP), najveće poslaničke grupe u Evropskom parlamentu.