Vesti
Politika
Koštunica neće u poslanike
02.07.2012. 20:00
Izvor: Mondo
Koštunica neće u poslanike
DSS biće principijelna opozicija novoj vladi u republičkom parlamentu, u kome poslanici neće biti lider DSS Vojislav Koštunica i funkcioneri te stranke Aleksandar Popović i Dragan Jočić, najavio portparol DSS.
Portparol Petković je na konferenciji za novinare rekao da su Koštunica, Popović i Jočić podneli ostavke na poslaničku funkciju iz ličnih i profesionalnih razloga, ali da će nastaviti da se bave politikom u stranci, što se, kako je rekao, pokazalo uspešnim za stranku.
On je naveo da njih trojica ni u prethodnom sazivu parlamenta nisu bili poslanici, a da će se lider DSS baviti poslovima u stranci, posebno kada je u pitanju njena politika.
DSS u Skupštini Srbije ima 21 poslanika, a Petković je objasnio da će Koštunicu, Jočića i Popovića zameniti sledeći poslanici sa izborne liste te stranke: Aleksandar Pejčić, Dejan Mihajlov i Gorica Gajić.
Petković je ponovio da ta stranka nije učestvovala u pregovorima o formiranju vlade i naglasio da će u parlamentu pratiti njen rad, biti principijelna opozicija i zalagati se za ideju političke neutralnosti Srbije.
On je ponovio stav te stranke da je politika EU nema alternativu Srbiju dovela do kraha i da su ustupci prethodne vlade za rad evrointegracija bili poražavajući za zemlju, pa bi Srbija sada trebalo da se okrene svojim interesima i uspostavljanju novih odnosa sa EU, pre svega ekonomskih.
Petković razlog za to vidi i u dubokoj krizi u EU, za koju kaže da je "brod koji tone".
Odgovarajući na pitanja, Petković je rekao i da će ta stranka u Skupštini Srbije insistirati da se ispita da li je bilo neregularnosti na izborima 6. maja, koliko to bude mogla kao opoziciona stranka.