Vesti
Politika
Kalanović: Vlada od 20. jula do 1. avgusta
06.07.2012. 20:00
Izvor: Blic
Kalanović: Vlada od 20. jula do 1. avgusta
Članica predsedništva URS Verica Kalanović izrazila je danas uverenje da će Vlada Srbije biti formirana u periodu od 20. jula do 1. avgusta najavljujući potpisivanje koalicionog sporazuma između SNS, SPS - PUPS - JS i URS.
Jasno je, kaže Kalanović, da ćemo pre formiranja Vlade Srbije morati da konstituišemo Narodnu skupštinu, izaberemo predsednika i zamenika, te da nakon toga usvojimo zakon o ministarstvima i Vladi.
Ona je istakla da je koalicionim sporazumom koji će biti potpisan između Srpske napredne stranke, koalicije okupljene oko SPS-a i Ujedinjenih regiona Srbije tačno trasiran put nove Vlade Srbije u naredne četiri godine i dodala da su potpuno jasni pravci delovanja u ekonomskoj i socijalnoj politici.
"Jačanje ekonomske i socijalne politike zasniva se na dva stuba: jedan predstavlja štednju u državnim organima, smanjenje birokratije i stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta, a s druge strane želimo da damo podršku građanima i njihovom standardu u pravcu nesmanjivanja plata i penzija i obezbedjivanju uslova za njihovu redovnost", rekla je Kalanović za Tanjug nakon konstitutivne sednice skupšstine opštine Trstenik.
Ona je navela da se u ovom trenutku još uvek ne razgovara o personalnim rešenjima, kao i o broju ministarstava u novoj Vladi Srbije, ali je izrazila želju da bude ministar regionalnog razvoja.
"Ja bih volela da budem ministar za regionalni razvoj i imajući u vidu da će ova oblast imati značajno mesto u budućoj politici Vlade, pretpostavljam da ćemo imati i ministarstvo koje će se time baviti, a ja bih lično volela da radim taj posao", kazala je članica predsedništva URS-a.
Komentarišući pisanja medija o širokoj koaliciji koju bi činili DS i SNS i navodnim pritiscima o njenom formiranju, Kalanović je rekla da se po tom pitanju slaže sa stavom mandatara koji je izjavio da će biti formirana prosrpska Vlada koja vodi računa o interesima građana.