Vesti
Politika
Dačić: Srbija nastavlja put ka EU
12.07.2012. 20:00
Izvor: RTS
Dačić: Srbija nastavlja put ka EU
Srbija će nastaviti putem evropskih integracija kako bi što skorije dobila datum za otpočinjanje pregovora sa EU, rekao mandatar Ivica Dačić zvaničnicima administracije u Berlinu. Beograd spreman za dijalog sa Prištinom ne samo na tehničkom, već i na političkom nivou, istakao Dačić.
Mandatar za sastavljanje nove vlade Srbije Ivica Dačić boravio je u radnoj poseti Nemačkoj, gde je razgovarao sa najvišim zvaničnicima administracije u Berlinu.
Dačić je domaćine informisao o politici i ciljevima koalicije koja će činiti parlamentarnu većinu.
Ivica Dačić je preneo osnovna opredeljenja buduće vlade da će Srbija nastaviti putem evropskih integracija kako bi što skorije dobila datum za otpočinjanje pregovora sa EU.
Dačić je predstavnike nemačke administracije upoznao i sa rešenošću nove vlade da Srbija bude faktor stabilnosti i mira u regionu.
Mandatar je istovremeno istakao da je Beograd spreman za vođenje dijaloga sa Prištinom ne samo na tehničkom, već i na političkom nivou.
Prema njegovim rečima, Srbija Nemačku smatra glavnim političkim partnerom u EU, te želi da dalje razvoja bilateralne odnose i to ne samo na političkom, već i ekonomskom nivou.
Predstavnici nemačke administracije istakli su da će pratiti kakvu će politiku voditi nova vlada, i kakve će rezultate imati, zbog čega je Dačić uveren da će nova vlada biti nova šansa za Srbiju.