Vesti
Politika
Pajeviću Kancelarija za EU
13.07.2012. 12:00
Izvor: Blic
Pajeviću Kancelarija za EU
Budući direktor Vladine Kancelarije za evropske integracije biće kadar URS Milan Pajević, saznaje „Blic“.
Pajević je trenutno predsedavajući Međunarodnog savetodavnog odbora Centra za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC fond). U državnim organima bio je angažovan u vreme SCG na mestu savetnika za spoljnu politiku Miroljuba Labusa, a potom je bio nacionalni koordinator Pakta stabilnosti i ambasador u SMIP-u. Jedan je od osnivača Udruženja građana G17 plus.
Za njega je poznato da je čest gost diplomatskih okupljanja, ali i da ga ambasadori prenose „s kolena na koleno“ iako duže vreme nije direktno angažovan u vlasti.
Za Pajevića se slovi da je u svet međunarodne politike uveo Jovana Ratkovića, specijalnog savetnika bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i Pavla Jankovića, koji je bio broj dva u Parizu, odnosno zamenik šefa misije.
U njegovoj biografiji na sajtu ISAC fonda piše: „Duboko se ne slažući sa destruktivnom politikom srpskog rukovodstva krajem osamdesetih i početkom devedestih, odustao je od namere da se angažuje u zvaničnoj spoljnoj politici i posvetio se paradiplomatskom delovanju“.
Pajević je rođen 1965. godine, a diplomirao je na Odseku za međunarodne odnose Fakulteta političkih nauka 1989. godine.