Vesti
Politika
Vučić državom zapretio kriminalcima
17.07.2012. 20:00
Izvor: Mondo
Vučić državom zapretio kriminalcima
Država će se obračunati sa svima koji misle da mogu da je koriste u svoje privatne svrhe, za prljave poslove, da mogu da ubijaju ljude...
Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "veoma opasno to što pojedini kriminalci misle da je moguće da se stvari u Srbiji rešavaju u njihovu korist u trenutku dok se neka vlada ne formira ili da će možda imati saveznike u nekoj budućoj vladi".
Vučić je u izjavi Tanjugu rekao da će se država obračunati sa svima koji misle da mogu da je koriste u svoje privatne svrhe, da se bave najprljavijim poslovima, da mogu da zarađuju ogroman novac, da mogu da ubijaju ljude. . .
Kriminalcima i svim njihovim pomagačima Vučić je poručio da ne misle da je moguće da se stvari u Srbiji rešavaju u njihovu korist i da ne pokušavaju da prete ili da učine bilo kakvo zlo nekim od bivših funkcionera države ili bilo kome drugom.
"Želim da upozorim njih i sve njihove pomagače da se slučajno ne igraju, da ne pokušavaju da prete ili učine bilo kakvo zlodelo i nekim od bivših funkcionera ove države ili bilo kome drugom i da pokušavaju da iskoriste ovaj interregnum, jer država će se ozbiljno obračunavati i sa kriminalom i sa korpucijom i sa narko kartelima..." rekao je Vučić.
On je naveo i da sve koji misle da u tome mogu da dobiju bilo čije simpatije, bilo čiju pomoć i podršku želi da obavesti "da je to nemoguće i da se sa tim ne igraju".
"Država će reagovati oštro u skladu sa zakonom i država će umeti da zaštiti i sve bivše funkcionere, ali će umeti i da zaštiti građane Srbije od njihovog delovanja" dodao je Vučić.
"Ta moja poruka je potpuno jasna za njih i treba dobro da znaju da se sa državom niko nije igrao i da se niko neće igrati" podvukao je lider SNS.
On je naveo da želja za obračunom sa korpucijom i kriminalom nije bila samo verbalna, već je stvarna i biće ne samo nastavljena u onim delovima gde je postojala, "već i unapređena i napravljena na mnogo višem nivou u onim delovima gde je bila nešto slabijeg nivoa ili gde nije ni postojala".