Vesti
Politika
Ljajić: U slučaju rušenja vlasti u Beogradu, izlazimo iz Vlade
20.07.2012. 12:00
Izvor: Blic
Ljajić: U slučaju rušenja vlasti u Beogradu, izlazimo iz Vlade
Lider SDPS Rasim Ljajić kaže da je dobio ponudu kakvoj od demokrata nije mogao ni u snovima da se nada, ali i da je sve uradio zbog opstanka SDPS, koja je mlada i nova stranka. Ipak, on naglašava da bi, u slučaju da dođe do rušenja vlasti u Beogradu, "SDPS istog sekunda izašla iz republičke vlade".
Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da je načinio "veliku grešku" kada je za ulazak u republičku vladu tražio odobrenje Demokratske stranke i da će, ukoliko bi buduća vladajuća koalicija krenula da ruši vlast u Beogradu, SDPS izašla iz Vlade Srbije.

"DS je naš strateški partner i ko god da vodi tu stranku, ona nam je najbliža po političkim i ideološkim opredeljenjima. Nadam se da što više vreme bude odmicalo, da odluka o ulasku u vladu neće uticati na naše buduće odnose", rekao je Ljajić za današnji "Blic".

Na pitanje da li je jedan od njegovih uslova za ulazak u Vladu Srbije bio da se ne ruši vlada u Beogradu, Ljajić je rekao da "to nije ušlo u koalicioni sporazum".

"Moram da kažem da to nije ušlo u koalicioni sporazum, ali mi ne bismo blagonaklono gledali ako bi sadašnja vladajuća koalicija krenula da ruši vladu u Beogradu. Ne znam kako bismo mi mogli da ostanemo u toj vladi ako bi se to kojim slučajem dogodilo. Mi smo u koaliciji sa DS u Beogradu i bilo bi iracionalno da tu vladu neko ruši", ocenio je Ljajić. On je dodao i da bi, ako bi se tako nešto ipak dogodilo, njegova stranka "istog sekunda izašla iz republičke vlade".