Vesti
Politika
Dinkić: Radosavljević sam da ode
20.07.2012. 20:00
Izvor: RTS
Dinkić: Radosavljević sam da ode
Direktor poreske uprave Dragutin Radosavljević sam treba da podnese ostavku, poručio Mlađan Dinkić na svom profilu na „Tviteru".
Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić ocenio je da bi direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević trebalo sam da podnese ostavku, jer je Demokratska stranka (DS), čiji je član, otišla u opoziciju.
"Uopšte mi nije jasan stav sadašnjeg direktora, koji kuka po javnosti pozivajući se na neki petogodišnji mandat, očito pothranjen naredbama stranke na čijim krilima je došao na to mesto, umesto da se sam časno povuče, s obzirom da mu je stranka otišla u opoziciju", napisao je Dinkić na svom profilu na Tviteru.
On je dodao da "niko pametan" ne bi menjao Radosavljevića "da je zaista stručnjak i zaista dobar".
"A da je takav, onda ne bi ni morao da se učlanjuje u neku partiju da bi došao na mesto direktora Poreske uprave", naveo je Dinkić.
On piše da je DS sa mesta direktora Poreske uprave smenila, kako je naveo, pravog profesionalca Dejana Stojanovića, kako bi dovela svog "partijskog namesnika koji im se preporučio svojom bespogovornom poslušnošću i partijskom disciplinom".
"Da nije žalosno, bilo bi smešno... Kao da se neko plaši šta sve tamo može da se otkrije ako se promeni partijski direktor... Zaista ne vidim neki drugi ozbiljniji razlog za takvo ponašanje tog Radosavljevića i njegove partije", naveo je Dinkić.
On je takođe napisao da se posao ministra finansija ne može ozbiljno raditi ako ne postoji poverenje u stručnost i sposobnost direktora Poreske uprave i Carine.
Dinkić je ocenio da su temelji partijske države postavljeni mnogo pre nego što je on ušao u politiku i da je zato sramno da ga DS za to optužuje.
"Jer DS, koji je na izborima 2008. ostvario gotovo apsolutnu vlast, nije učinio apsolutno ništa da to demontira, da sprovede ozbiljne reforme i smanji birokratiju, već je naprotiv sve to utvrdio, dodatno razradio i umnožio", ocenio je Dinkić.
DS je juče, povodom najave Mlađana Dinkića da na čelo Poreske uprave treba da dođe nestranačka ličnost, saopštila da je nova vlada i pre nego što je formirana "spremna da krši zakone da bi podmirila stranačke apetite".
"Zahtev da se ljudi izabrani na konkursu ili od strane Skupštine smenjuju sa promenom vlasti, zbog stranačkih ambicija Mlađana Dinkića, ogoljena je slika zahteva za partijskom državom i kršenje Zakona o državnoj upravi i Zakona o državnim službenicima", navela je u saopštenju Demokratska stanka.
Sadašnji direktor Poreske uprave, kadar Demokratske stranke, Dragutin Radosavljević izabran je na konkursu na petogodišnji mandat u januaru 2010. godine.