Vesti
Politika
Kalanović: Država će obezbediti plate i penzije
24.07.2012. 12:00
Izvor: Blic
Kalanović: Država će obezbediti plate i penzije
Funkcionerka URS-a i kandidat za mesto ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović izjavila je danas da će država obezbediti pare za plate i penzije do kraja godine, kao i da veruje da će novi parlament raditi kvalitetno i u mirnoj atmosferi.
"Država će obezbediti pare za plate i penzije do kraja godine i nećemo ući u krizu, a već 2013. godine radićemo na održivosti sistema, smanjenju deficita, povećanju prihoda", rekla je Kalanović.

Komentarišući najavu da para za plate i penzije ima do avgusta ona je istakla da je hrabrost uhvatiti se u koštac sa takvim stanjem u budžetu i obezbediti normalno funkcionisanje države, isplatu i plata i penzija.

Posle jučerašnjeg rada parlamenta Kalanović je ocenila da je prvi dan u Skupštini predstavljao odmeravanje snaga opozicije i vladajuće većine.

"Kada se sve bude spakovalo u kontinuitet neće biti tako krupnih i teških reči, radiće se u mirnim tonovima, jer ima preduslova za to, odnosno ima puno kvalitetnih ljudi i u opoziciji i vladaćoj većini koji mogu da doprinesu da skupština izgleda kvalitetnije nego u prethodnom sazivu", smatra ona.

Kalanović je istakla i da u predlozima zakona o vladi i službama bezbednosti, koji će se danas naći pred poslanicima, nema većih izmena.

"Kada se radi o službama bezbednosti to pompezno zvučni i gra]ani misle da se tu nešto posebno desilo", rekla je Kalanović i dodala da će ubuduće funkciju sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost obavljati osoba koju imenuje predsednik Republike, a neće, kao do sada, to biti njegov šef kabineta po automatizmu.

Prema njenim rečima, izmenama i dopune zakona daje se šira formulacija koja je prihvatljivija, ali nema nikave veze sa kadrovskim rešenjima.

Ona je istakla i da je Zakon o ministarstvima napravljen tako da omogućava dobar put budućem timu vlade.

"Napisan je detaljnije nego prethodni zakon, sa potpunim opisom šta će ministarstva raditi, kako izgledaju ministarstva, službe", rekla je Kalanović.

Ona je istakla i da je pravi primer departizacije ponuda Milici Delević da bude na čelu diplomatije, kao i da svi dobri kadrovi, koji su radili kvalitetno svoj posao, treba da ostanu na svojim mestima.