Vesti
Politika
SNS ruši Ješića u Inđiji?
04.08.2012. 14:00
Izvor: b92
SNS ruši Ješića u Inđiji?
Inđija -- Srpska napredna stranka u Inđiji uputila je ostalim opozicionim partijama formalan poziv na razgovore oko promene vlasti, piše list "Danas".
Naprednjaci tvrde da će, ukoliko SPS istupi iz vlasti, imati neophodnu većinu, gradonačelnik Goran Ješić iz Demokratske stranke tvrdi da taj scenario nije moguć.
"Ukoliko pet odbornika SPS-a istupi iz vlasti, mi smo u neformalnim razgovorima već došli do potrebnih 19 i više", izjavio je listu "Danas" predsednik lokalnog SNS-a Dragan Lakić i dodao da će sledeće sedmice početi i formalne razgovore sa nekim partijama, najavivši "velika iznenađenja".
"Ješić je posle izbora sa SPS i DSS veoma lako formirao vladajuću većinu od 25 odbornika. I pored nepravilnosti koje su uočene na dan izbora, i pored nekih drugih koje smo naknadno saznali, priznali smo izborni rezultat i čestitali Ješiću na pobedi. Ali, od pre petnaestak dana, u ovoj lokalnoj samoupravi imamo potpuno novu političku situaciju, jer je on otisao na funkciju potpredsednika vojvođanske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu", rekao je Lakić.
Uz opasku da SNS ne interesuje da li je motiv za to bila želja za napredovanjem u bavljenju politikom ili nešto drugo, Lakić je naglasio da ih veoma interesuje novonastalo stanje s obzirom na to da, "zbog sukoba interesa, Ješić ne može biti istovremeno i na funkciji predsednika opštine".
On je objasnio da je je ključ u rukama SPS-a koji će, prema naprednjačkim saznanjima, morati da prelomi.
Ješić, pak, tvrdi da smena vlasti u Inđiji nije moguća. "Ne znam kako oni sabiraju, ali većina u Inđiji je stabilna", rekao je on.
"Dok su se drugi u proteklih 60 dana od završetka izbora bavili politikom, mi smo dalje radili na privlačenju investitora, potpisali smo nekoliko predugovora s ozbiljnim kompanijama zapadne Evrope, iz oblasti automobilske i građevinske industrije", izjavio je Ješić listu "Danas".
Lokalni parlament u Inđiji ima 37 odbornika, od kojih je 17 sa liste Goran Ješić, SPS ima pet mandata, SNS šest, LSV dva, DSS tri, a SRS četiri.