Vesti
Politika
Vulin traži međunarodnu reakciju
07.08.2012. 20:00
Izvor: Blic
Vulin traži međunarodnu reakciju
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin zatražio je od međunarodnih predstavnika na Kosovu da hitno reaguju kako bi se Srbima u Prištini omogućilo da i dalje nesmetano koriste prostorije Centra za mir i toleranciju.
Povodom odluke kosovske policije o preuzimanju tih prostorija, Vulin je u pismima međunarodnim predstavnicima na Kosovu istakao da je Centar za mir i toleranciju značio sigurnost, mesto sastajanja i dobijanja osnovne medicinske pomoći za Srbe.
- Ukoliko se to ukine, Srbi bi ostali bez svojih osnovnih prava i sloboda - poručio je Vulin, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
On je, kako se precizira u saopštenju, zatražio "hitno reagovanje međunarodnog prisustva na Kosovu" na osnovu ovlašćenja koja su im data Rezolucijom 1244, kako bi se Srbima u Prištini omogućilo da i dalje nesmetano koriste prostorije ovog Centra.
Vulin je posebno naglasio da se u većini slučajeva radi o licima koja su siromašna i socijalno ugrožena, bez osnovnih sredstava za život, često i slabo pokretnim starijim licima kojima je neophodno što pre pružiti pomoć.