Vesti
Politika
Direktor Poreske uprave: Tužiću državu zbog smene
10.08.2012. 20:00
Izvor: Blic
Direktor Poreske uprave: Tužiću državu zbog smene
Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, koji je smenjen na jučašnjoj sednici vlade, najavio je da će tužiti državu zbog toga".
- Reagovaću, podneću tužbu. Verujem da su to uradili na osnovu člana 38 Zakona o ministarstvima, ali želim prvo da vidim šta piše u obrazloženju Vlade - rekao je Radosavljević za „Blic“.
On je nedavno rekao “da ga Dinkić neće lako smeniti i da namerava da ostane na mestu direktora, jer je u Upravu došao putem konkursa i na osnovu zakona”.
Na pitanje da li je razlog možda loš rad Poreske uprave, on je rekao:
- Reč je o političkim razlozima, G17 plus hoće na moje mesto da dovede čoveka iz svog tabora - tvrdi Radosavljević.
Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić nedeljama je najavljivao Radosavljevićevu smenu i čak ga pozvao da podnese ostavku.
Dinkić je ovlastio direktorku Centra za velike poreske obveznike u Poreskoj upravi Ljiljanu Kovačević da koordinira tom institucijom do izbora novog direktora.
U URS kažu da je jedan od razloga za razrešenje Radosavljevića upravo što je čovek stranke, a ne profesionalac, što dokazuje činjenica da je pre nego što je postavljen za direktora PU bio državni sekretar i kandidat DS za gradonačelnika Kragujevca.
Njega, kako navode, "menja suvi profesionalac" - žena koja je već 13 godina u PU. U URS kažu da je ova smena dokaz departizacije.