Vesti
Politika
Veruović će čuvati Jeremića u Njujorku
22.08.2012. 20:00
Izvor: Mondo
Veruović će čuvati Jeremića u Njujorku
Sa novim predsedavajućim Generalnom skupštinom UN Vukom Jeremićem u Njujork putuje i Milan Veruović, nekadašnji šef obezbeđenja Zorana Đinđića.
Prema pisanju "Blica", Veruović će raditi kao vozač i obezbeđenje Jeremića.
"Ujedinjene nacije plaćaju vozača i obezbeđenje u radno vreme, što znači do 18 časova radnim danima. Posle toga Veruović će obavljati taj posao", kaže za list izvor blizak doskorašnjem šefu srpske diplomatije.
Očekuje se da Jeremić u Njujork otputuje početkom septembra, budući da treba da se pripremi za zvanično preuzimanjem mesta predsedavajućeg.
On će 18. septembra otvoriti 67. sednicu GS UN, kojom će predsedavati narednih godinu dana. U njegovom kabinetu biće četvoro ljudi. Dejan Šahović, ambasador Srbije u Mađarskoj i bivši ambasador u UN u vreme vlade Zorana Đinđića.
Šef kabineta biće Zdravko Ponoš, dosadašnji pomoćnik ministra spoljnih poslova, a u timu su još i savetnik u MSP Damjan Krnjević i Nikola Jovanović.
Vlada Srbije donela je odluku da se za potrebe predsedavanja Srbije zasedanjem Generalne skupštine UN odobri ukupno milion i po evra, a ne prvobitno planiranih sedam i po miliona dolara