Vesti
Politika
Susret Nikolića i Putina 11. septembra u Sočiju
25.08.2012. 14:00
Izvor: Blic
Susret Nikolića i Putina 11. septembra u Sočiju
Predsednici Srbije i Rusije, Tomislav Nikolić i Vladimir Putin, treba da se sastanu 11. septembra u Putinovoj rezidenciji u ruskom letovalištu Soči, saznaje agencija Beta od izvora u Moskvi.
Ti izvori su naveli da se očekuje da će posle tog susreta saradnja dve zemlje biti još intenzivnija nego sada.
Očekuje se da dvojica predsednika potvrde rezultate razgovora potpredsednika vlada Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Dmitrija
Rogozina, 22. avgusta u Moskvi.
Vučić je posle tog razgovora izjavio da će Rusija pružiti podršku Srbiji u namenskoj proizvodnji - bilo zajedničkom proizvodnjom, bilo plasmanom.
Naveo je da su razgovarali i o strateško-političkim pitanjima, unapređenju odbrambene politike obe zemlje i razvoju namenske industrije Srbije, plasmanu robe na rusko tržište i o zajedničkom nastupu na tržištu trećih zemalja.
Putin i Nikolić su se sreli 26. maja ove godine u Moskvi, tokom kongresa vladajuće partije Jedinstvena Rusija.
- Uveravam vas da će saradnja Srbije i Rusije teći progresivno. Uveravam vas da je Srbija partner Rusije na Balkanu - rekao je tada Nikolić ruskom predsedniku.
Putin je tada čestitao Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji i poželeo mu da ostvari sve što je obećao biračima.
- U tome možete računati na pomoć Rusije - istakao je ruski predsednik.
Kako se očekuje, Nikolić i Putin bi, osim o bilateralnim odnosima, trebalo da razgovaraju i o ranije pripremljenom dokumentu o strateškom partnerstvu dve zemlje.