Vesti
Politika
Pavličić: Pokazalo se da opozicija u Novom Sadu nema većinu
30.08.2012. 12:00
Izvor: Blic
Pavličić: Pokazalo se da opozicija u Novom Sadu nema većinu
- Odlaganje vanredne sednice gradskog parlamenta pokazalo je da opozicija nema većinu potrebnu za smenjivanje gradske vlasti - izjavio je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.
Pavličić je novinarima rekao da su današnja zbivanja još jednom pokazala neodgovoran odnos opozicije prema građanima Novog Sada.
- Zbog ovakvih postupaka trpe investicije, rad javnih preduzeća i ostalih gradskih službi - kazao je gradonačelnik.
On je rekao da će on nastaviti da radi svoj posao sve dok se u Skupštini grada ne promeni većina.
- Videli smo da današnji pokušaj promene većine u gradskom parlamentu nije uspeo - rekao je Pavličić dodajući da se nastavlja "politička sapunica" koja traje duže od mesec dana.
On je optužio, kako je rekao, glavnu opozicionu stranku, SNS, da je odgovorna što sazvana sednica nije održana. Pavličić je kazao da grad kao što je Novi Sad nije zaslužio da se, kako je rekao, na ovaj način igra sa njegovim interesima i interesima njegovih građana.
On je naglasio da zbog toga trpe investicije i svi započeti poslovi jer je, kako je kazao, u ovakvoj situaciji teško bilo šta raditi.
- Ja sam kao gradonačelnik došao na sednicu Skupštine da bih video da li postoji nova većina i da bih joj, ako je ima, čestitao - rekao je on.
Međutim, prema Pavličevićem rečima, na sednicu nisu došli ni oni odbornici koji su svojim potpisima zatražili sazivanje vanredne sednice, koja je među tačkama dnevnog reda, imala i njegovu smenu.
On je rekao da mu je želja bila da na sednici podseti odbornike opozicije na njihova obećanja i da ih obavesti o tome koliko novca ima na računu gradske uprave.
- Na računu ima šest milijardi dinara i to govori da je Novi Sad najstabilniji grad u zemlji - rekao je Pavličić ponovivši da je onaj ko predlaže vanrednu sednicu odgovoran i za obezbeđivanje kvoruma.
Upitan kako će funkconisti gradska vlast, kada vladajuća koalicija očigledno nema većinu, Pavličić je rekao da se većina "dobija i gubi" na sednici Skupštine grada.
- Krajem juna oformljena je gradska većina i formirana vlast u Novom Sadu. Sve dok se ta većina ne promeni na sednici Skupštine mi imamo obavezu da vodimo računa o gradu - rekao je Pavličić.
Vlast u Novom Sadu čine Demokratska stranka, SPS i Liga socijaldemokrata Vojvodine. Za skupštinsku većinu u Novom Sadu potrebno je 40 odbornika.