Vesti
Politika
Jerkov: U Novom Sadu vlada atmosfera linča
03.09.2012. 20:00
Izvor: Blic
Jerkov: U Novom Sadu vlada atmosfera linča
U Novom Sadu vlada atmosfera linča u kojoj se poziva na progon političkih protivnika, ocenila je predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov potvrdjujući da su nepoznati počinioci danas ispisali uvredljiv grafit i protiv predsednika LSV Nenada Čanka.
Na jednoj tabli pored glavnog puta u novosadskom naselju Veternik napisano je "Čanak ustaša", a u subotu su, takođe, nepoznati počinioci skinuli tablu sa imenom ulice "Dr Zoran Đinđić" i na tom mestu ispisali grafite "Pavličiću ustašo", "Gotov je", "Vovodina je sledeća".
"Indikativno je da se pojavljivanje grafita dešava u isto vreme kada je najavljena promena vlasti u Novom Sadu. Mislim da se Novosađanima ništa dobro ne piše ukoliko ovi ljudi, koji to rade, zaista i dođu na vlast", kazala je Jerkov Tanjugu.
Prema njenim rečima, poruka grafita je da svako ko je drugačiji, nema šta da traži u Novom Sadu i dodala da je uverena kako Novosađani neće trpeti takve stavove.
"Indikativno je da se pišu grafiti mržnje protiv političkih protivnika, a imajući u vidu političku istoriju ljudi iz Srpske napredne stranke, uklapa mi se u njihovu dosadašnju političku ideologiju, da ljude nazivaju ustašama", zaključila je Jerkov.