Vesti
Politika
SNS preuzima vlast i u Šapcu?
06.09.2012. 20:00
Izvor: B92
SNS preuzima vlast i u Šapcu?
Šabac -- Šabački ogranci SNS, SPS i DSS potpisali su koalicioni sporazum i formirali grupu od 27 odbornika.
Za većinu u tom parlamentu potrebno je 36 od ukupno 69 odbornika, a za smenu vlasti potrebna je odbornička grupa URS koja ima 11 predstavnika.
Vladajuću koaliciju u Šapcu čini DS sa 25 odbornika, URS sa 11 i koalicija SPO-LDP-Bogata Srbija sa šest odbornika dok je u opoziciji SNS sa 14, SPS sa osam i DSS sa pet odbornika.
Prema rečima lidera okružnog odbora SNS-a Dragana Tomića, očekuje se da nova većina bude formirana prelaskom URS-a u novi blok.
"Šabac je jedan od šest gradova koji su predviđeni za prekomponovanje vlasti dogovorom ministara Aleksandara Vučića i Mlađana Dinkića. Time bi se napravila stabilna većina u koju smo već pozvali i SPO i LDP jer smatramo da i oni mogu pomoći oporavku grada. Smatramo da URS što pre mora da raščisti odnos sa Demokratskom strankom i posluša dogovor stranačkih centrala", rekao je Tomić novinarima.
U ogranku Ujedinjenih regiona Srbije nisu želeli da komentarišu najavu formiranja nove vlasti po principu republičke, ali su naglasili da je lokalna vlast formirana u interesu građana i da je stabilna.