Vesti
Politika
Mićunović: Ne isključujem mogućnost cepanja DS
07.09.2012. 12:00
Izvor: Blic
Mićunović: Ne isključujem mogućnost cepanja DS
Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović nije isključio mogućnost cepanje te stranke.
- Ako bi se DS odvojila na osnovu različitih programa i programskih strategija to ima smisla, a ako je lična ambicija to je pitanje drugog karaktera - rekao je Mićunović za Radio-televiziju Srbije.
On je kazao da će se eventualno pitanje odgovornosti, odnosno biranja novog predsednika stranke pokrenuti ukoliko Glavni odbor ne usvoji izveštaj Borisa Tadića. Mićunović koji je i šef poslaničkog kluba DS-a istakao je da problemi stranke nisu ono što mediji misle da jesu i da personalno pitanje mora biti drugorazredno, a prvorazredno mora biti kuda ide stranka.
- Na Glavnom odboru će predsednik stranke (Boris Tadić) podneti izveštaj stranke o poslednja dva meseca. Posle toga se glasa o tom izveštaju. On se usvaja ili odbija, odbacivanje tog izveštaja verovatno bi povlačilo pitanje poverenja predsedniku - rekao je Mićunović.

Mićunović: Tadiću, bori se
Govoreći o tome da li bi Boris Tadić trebalo da podnese ostavku, Mićunović je kazao da on to može, ali i ne mora da uradi.
- Koji je to predsednik stranke podneo ostavku posle poraza na izborima? Nisu ni Milošević ni Koštunica - rekao je Mićunović i poručio Tadiću da se bori, jer kako je kazao, tek su sad pred pravom borbom.
Mićunović je dodao i da je osim sa Tadićem razgovarao sa visokim funckionerima stranke Bojanom Pajtićem, Draganom Šutanovcem i Dušanom Petrovićem koji, kako je istakao, žele da stranka bude jača i da funkcioniše.
- Pitanje je previše ozbiljno da bismo ga rešavali na ličnom planu - ocenio je Mićunović i poručio da bi razbijanje stranke bilo krajnje neodgovorno jer Srbija mora da ima jaku opozicionu stranku koja je utemeljila demkoratiju i višepartizam u zemlji.
U subotu, 8. septembra, održaće se sednica Glavnog odbora Demokratske stranke.