Vesti
Društvo i ekonomija
Misija MMF-a od danas u Srbiji
10.09.2012. 12:00
Izvor: Blic
Misija MMF-a od danas u Srbiji
Kratka misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) boraviće u Srbiji od danas do 14. septembra sa glavnim zadatkom da proceni najnovije makrokonomske izglede zemlje, potvrđeno je Tanjugu u Kancelariji MMF u Beogradu.
Kako je navedeno u izjavi stalnog predstavnika MMF u Srbiji Bogdana Lisovolika na internet stranici kancelarije, "misija će, takođe, razgovarati o zabrinutosti MMF povodom nedavnih izmena Zakona o Narodnoj banci Srbije koje su narušile njenu autonomiju, kao i povodom fiskalne situacije".
Misija se "neće angažovati na pregovorima o aranžmanu", naveo je Lisovolik.
Prema ranijoj izjavi državnog sekretara u Ministarstvu finansija i privrede Vlajka Senića, u Srbiju 10. septembra dolazi delegacija MMF sa zadatkom da analizira stanje u javnim finansijama, a prethodno su krajem avgusta i početkom septembra obavljeni tehnički razgovori sa predstavnicima Fonda.
Posle tih poseta, očekuje se i zvanična poseta misije MMF, koja će uslediti krajem ove godine, uoči planiranja budžeta za 2013, rekao je državni sekretar Senić.
- Mi smo pripremili sve raspoložive informacije, potpuno smo otvoreni za saradnju i uvereni smo da, uoči donošenja budžeta za 2013. godinu, možemo očekivati postizanje sporazuma sa MMF - kazao je Senić.