Vesti
Društvo i ekonomija
Palma: Srbija preko Jagodine izašla na more
10.09.2012. 20:00
Izvor: Blic
Palma: Srbija preko Jagodine izašla na more
Jagodina je zvanično postala vlasnik dva hektara zemlje na grčkom primorju. U mestu Keramoti, koji je deo opštine Hrisopuli, gradu Jagodini su zvanično predata dva hektara zemlje, na samoj obali, preko puta ostrva Tasos.
Čin primopredaje obavili su predsednici dva pobratimska grada, Hrisopulija i Jagodine, Savas Mihalidis i Dragan Marković Palma
- Ovde smo da vam i zvanično predamo deo plaže koji se prostire na dva hektara i to je poklon grada Hrisopulija gradu Jagodina. Ovde možete izgraditi turističke komplekse, jer je ova zemlja sada vaša - izjavio je, na maloj svečanosti primopredaje zemlje, gradonačelnik Hrisopulija, Savas Mihalidis.
Marković je rekao da se radi o velikom danu za Jagodinu jer je na ovaj način i pomoravska prestonica i Srbija izašla na more.

Marković: Naći ćemo investitore
- U ime Srbije i grada Jagodine, ja vam se zahvaljujem i želim da kažem da ćemo naći investitore iz Srbije, koji će na ovom delu grčke obale izgraditi hotele, a najveći deo tog turističkog kompleksa koristiće đaci i studenti iz Jagodine. Kada završimo administrativne poslove, dostavićemo vam projekte, da vidite kako će izgledati ti hoteli - rekao je Marković, koji je ovom prilikom postavio zastavu Srbije u pesak.