Vesti
Politika
Nikolić se neće rukovati s Tačijem
18.09.2012. 12:00
Izvor: Blic
Nikolić se neće rukovati s Tačijem
Šanse da do rukovanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Kosova Hašima Tačija dođe u narednim danima u Njujorku su minimalne, gotovo da ne postoje, kaže dobro obavešteni izvor „Blica“ iz Predsedništva. Isti izvor navodi da su medijske spekulacije na tu temu probni baloni prištinske strane, ali da neće proći.
Radio-televizija Kosova objavila je da bi na marginama ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija moglo doći do rukovanja dvojice zvaničnika.
Kako je prenela RTK, izvor iz kabineta kosovskog premijera izjavio je da je rukovanje Tačija i Nikolića moguće ako na tome budu insistirali predstavnici Sjedinjenih Američkih Država. Kao moguće mesto susreta i rukovanja, isti izvor pominje prijem koji povodom početka rada ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN organizuje predsednik SAD Barak Obama.
Naš izvor, međutim, navodi da je reč o "opipavanju pulsa".
- To je klasično pecanje. Iz Tačijevog kabineta su izašli javno s tim, očekujući Nikolićevu reakciju. Rukovanje nije predviđeno - kaže isti izvor.
U kabinetu predsednika Srbije juče nisu želeli da komentarišu ovu informaciju. Kratko su nam rekli da se Nikolić tim povodom neće oglašavati.
Najviši zvaničnici vlasti u Prištini, kosovska predsednica Atifete Jahjaga i premijer Tači, u nekoliko navrata su izjavili da su spremni da se sretnu s najvišim zvanicnicima Srbije, predsednikom Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem.
Inače, pre nešto više od dva meseca bivši predsednik Boris Tadić rukovao se s Tačijem na Kroacija samitu u Dubrovniku, što je tada izazvalo veoma burne reakcije javnosti.