Vesti
Društvo i ekonomija
Državni revizor: Podaci o visini javnog duga do kraja oktobra
19.09.2012. 12:00
Izvor: Blic
Državni revizor: Podaci o visini javnog duga do kraja oktobra
Državna revizorska institucija (DRI) objaviće do kraja oktobra konačne podatke o visini javnog duga Republike Srbije, izjavio je danas državni revizor Radoslav Sretenović.
On je za B92 potvrdio da je sa ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem razgovarao o javnom dugu i da će o tome razgovarati i sa bivšim ministrom finansija Mirkom Cvetkovićem pre završetka izrade nacrta izveštaja.
Sretenović je rekao da će nakon izrade nacrta, on biti dostavljen ministru Dinkiću, Upravi za javni dug, kao i bivšem ministru finansija Mirku Cvetkoviću i da će oni imati pravo da daju svoj prigovor ili eventualno opovrgnu stanje koje se navodi u nacrtu izveštaja.
Kako je kazao, nakon toga biće održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija, a nakon toga uslediće i predlog izveštaja.
- Očekujem da ćemo do kraja oktobra konačno saopštiti javnosti transparentno sve rezultate o visini javnog duga - kazao je Sretenović.
On je juče u Skupšitni Srbije rekao da tačni podaci o javnom dugu mogu biti objavljeni tek nakon konačnog izveštaja.
Sretenović je tada dodao da mu zakon i poslovnik DRI ne dozvoljavaju pre objavljivanja izveštaja da saopšti javnosti preciznije informacije o tome koliki je bio javni dug na kraju prošle godine.