Vesti
Politika
“Imaćemo i gradonačelnika Beograda”
30.09.2012. 14:00
Izvor: b92
“Imaćemo i gradonačelnika Beograda”
Beograd -- Novoizabrani predsednik SNS Aleksandar Vučić očekuje da će stranka u budućnosti imati i mesto gradonačelnika Beograda.
On je rekao da je stranka posle majskih izbora dobila vlast u mnogim opštinama i gradovima Srbije.
"U budućnosti ćemo, uveren sam, imati i gradonačelnika Beograda", rekao je Vučić obraćajući se članovima i delegatima stranke na kraju izborne Skupštine u beogradskom Sava centru.
Vučić je istakao da borba protiv korupcije za koju se ta partija zalaže ne znači politički revanšizam već obračun sa onima koji su pljačkali Srbiju.
"Neće biti povlačenja ni pred kojim opasnim čovekom, bilo da je iz bivše vlasti, bilo da je tajkun ili neko drugi. Nema straha pred njima, normalna Srbija mora da pobedi", poručio je Vučić.
On je naglasio da borba protiv korupcija ze SNS nije samo prazno obećanje već borba koja će odlučiti o budućnosti zemlje.
Vučić je rekao da se radi o "ogromnom čudovištu" budući da se stvorio krug od nekoliko desetina ili stotinu ljudi koji uživaju na račun poštenih i vrednih građana zemlje.
Prema njegovim rečima, građani sada osećaju nadu da se vlada bori kako bi njihov život bio bolji.
Vučić je rekao i da je pred Srbijom veliki i težak put, put rizika i problema, ali da je šansa koju je SNS dobila pobedom na majskim izborima velika i posebna i to je obaveza da ta stranka mora da uradi sve što može da ispuni dužnost i obezbedi građanima bolji život i promena.
Vučić je zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću za sve što je uradio za SNS.
"Dragi prijatelju, želim da se zahvalim za sve što si učinio za stranku, državu, građane i mene. Da nije bilo tebe, ne bih sad stajao ovde", rekao je Vučić obraćajući se direktno predsedniku Srbije.
Za saradnju sa naprednjacima, Vučić je odao priznanje i predsedniku Demokratske stranke Srbije Vojislavu Koštunici, iako je DS S u opoziciji.
Na svečanom delu skupštine govorio je i predstavnik Jedinstvene Rusije Boris Grizlov koji je napomenuo da će Rusija i dalje ostati pri stavu da ne prizna Kosovo.
Grizlov je preneo pozdrav predsednika te stranke Dmitrija Medvedeva i istakao da je bitno da projekat izgradnje Južnog toka dobije status nacionalnog prioriteta.
Na svečanom delu izborne skupštine bili su svi koalicioni partneri SNS, strane diplomate, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kao i predstavnici stranka iz regiona sa kojima SNS sarađuje.
Delegati stranke izabrali su Aleksandra Vučića za predsednika SNS, a izabrano je i rukovodstvo stranke.