Vesti
Politika
Nikolić ne odgovara na Vučićevo pismo
18.10.2012. 12:00
Izvor: Blic
Nikolić ne odgovara na Vučićevo pismo
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ni posle desetak dana nije odgovorio na otvoreno pismo prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, koji je od njega zatražio podršku u borbi protiv korupcije. Kako su za “Blic” rekli u Predsedništvu, Nikolić se ni u skorije vreme neće izjašnjavati o Vučićevom pismu.
Prvi potpredsednik Vlade nedavno je poslao otvoreno pismo javnosti u kojem je tražio podršku Nikolića i premijera Ivice Dačića za dalju borbu protiv korupcije. Kako je rekao za “Blic”, on je to učinio jer želi protiv jednog člana aktuelne vlade da povede istragu, a kako su mediji pisali, u pitanju je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.
Do sada se o pismu izjasnio samo premijer Ivica Dačić, koji je rekao da na temu korupcije u Vladi nema nikakvih razmimoilaženja, kao i da je cela Vlada u toj borbi. Dačić, međutim, nije želeo da komentariše i eventualno hapšenje ministra u Vladi Srbije, koji je navodno iz redova njegove partije. Iako je zvanično pružao podršku Vučićevom radu, izvori “Blica” navode da je zbog toga dolazilo do ozbiljnih sukoba između njih, kao i da je morao da ih smiruje upravo predsednik Nikolić.