Vesti
Politika
LDP: Vlast kriva za inflaciju
19.10.2012. 20:00
Izvor: RTS
LDP: Vlast kriva za inflaciju
Liberalno demokratska partija kritikovala vladajuću koaliciju zbog slabljenja kursa dinara, inflacije i neodgovornog odnosa prema tim i drugim ekonomskim temama.
Zbog slabljenja kursa dinara, inflacije i neodgovornog odnosa prema ekonomskim temama Liberalno demokratska partija kritikovala je danas vladajuću koaliciju.
U saopštenju LDP je upozorio na opasnost od naglog slabljenja domaće valute, ocenivši da haotično pomeranje kursa uništava minimalnu izvesnost.
LDP je ocenio da se predlaganje budžeta za 2013. godinu pretvorilo u rovovski rat članica vladajuće koalicije, čiji se odjeci naslućuju u javnosti, a posledice osećaju u stvarnom životu.
Ta stranka konstatovala je da se vlast u Srbiji poigrava ekonomijom, inflacijom, porezima, subvencijama i zaduživanjem i da vređa građane Srbije i privatnu privredu, jer od njih očekuje da pristanu na svaku avanturu i opasni eksperiment koji sprovodi.
"Postoje i druge zemlje koje su siromašne ili ugrožene krizom, ali retke su države poput Srbije u kojoj političari na vlasti tako bahato ignorišu stvarnost, svakog dana pogoršavaju situaciju i pritom se pretvaraju da rešavaju probleme", navodi se u saopštenju LDP-a.
Prema oceni LDP-a svaka vlast u Srbiji proteklih osam godina pokušava da komanduje privredom, krije se iza Kosova da bi sakrila ekonomske neuspehe, odbija da modernizuje zemlju i rasipa novac koji nemilosrdno uzima od građana.
"Taj novac služi vlastima da bi finansirali neefikasnu politiku, neodrživ javni sektor, gubitaška javna preduzeća, propale fondove i iluziju da Srbija može da opstane bez potpune integracije u Evropu", navodi se u saopštenju LDP-a.