Vesti
Društvo i ekonomija
HDZ protiv ulice M. Mladenovića
25.10.2012. 12:00
Izvor: b92
HDZ protiv ulice M. Mladenovića
Grupa Ekatarina Velika nije bila veoma popularna u Hrvatskoj, a njeni članovi su imali problema sa narkoticima, pa preminuli vođa grupe Milan Mladenović ne zaslužuje ulicu u Zagrebu, smatra HDZ.
Odbornici Hrvatske demokratske zajednice u skupštini Zagreba najavili su da će na sednici zakazanoj za 25. oktobar zatražiti odgađanje tačke dnevnog reda u vezi sa imenovanjem ulice Milana Mladenovića.
Prema rečima predsednice HDZ-ovog odborničkog kluba Margarete Mađerić, ta je stranka protiv toga da jedna ulica u naselju Jakuševac u Novom Zagrebu dobije ime Milana Mladenovića.
Na konferenciji za medije, Mađerić je rekla da grupa EKV nije imala veliku popularnost u Hrvatskoj niti toliko značenje da bi u glavnom gradu dobila svoju ulicu.
Navodeći da su članovi EKV bili narkomani, Mađerić je ocenila da prilikom imenovanja ulica i naselja treba paziti i o takvim kriteriumima kako se generacijama koje dolaze ne bi poslala loša poruka.
Milan Mladenović, koji je rođen u Zagrebu, bio je član grupa Šarlo akrobata i Ekatarina Velika koje su ostavile veliki trag u popularnoj muzici Jugoslavije. Njegovo ime već nose ulice u Zemunu i Podgorici dok je plato ispred Doma omladine Beograda nedavno takođe dobio njegovo ime.