Vesti
Društvo i ekonomija
Dinkić: Odgovor klijentima Invest banke kada proučimo presudu Evropskog suda
09.11.2012. 20:00
Izvor: Blic
Dinkić: Odgovor klijentima Invest banke kada proučimo presudu Evropskog suda
Nadležne službe u Ministarstvu finansija i privrede nisu proučile presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u vezi sa obeštećenjem klijenata Invest banke, izjavio je večeras resorni ministar Mlađan Dinkić.
- Čuo sam tu vest, ali naše nadležne službe u Ministarstvu nisu proučile tu presudu, tek kada to pogledamo i kada je proučimo i vidimo implikacije, moći ćemo da damo detaljnije odgovore - rekao je Dinkić Tanjugu na Zlatiboru.
Evropski sud za ljudska prava presudio je u predmetu troje državljana BiH (Ališić, Sadžak i Šahdanović protiv BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Makedonije), koji su pokrenuli postupak tražeći da taj evropski sud utvrdi odgovornost tuženih država za neisplaćivanje stare devizne štednje u filijalama Ljubljanske banke (LB) Sarajevo i Invest banke Tuzla tokom niza godina.
Slovenija je, prema odluci tog suda, odgovorna za povraćaj stare devizne štednje štedišama filijale (LB) van Slovenije, a Srbija je odgovorna za povraćaj te vrste štednje štedišama Invest banke van Srbije.