Vesti
Politika
Vučić: Bespredmetno razgovarati o promeni vlasti u Beogradu
10.11.2012. 14:00
Izvor: Blic
Vučić: Bespredmetno razgovarati o promeni vlasti u Beogradu
Novi Sad - Prvi potpredsednik Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da je bespredmetno dalje pričati o promeni vlasti u Beogradu, jer DS i PUPS imaju većinu u Skupštini grada.
- Ne želim da se izjašnjavam po pitanju promene vlasti u Beogradu. Video sam da predstavnici DS i PUPS-a imaju sami većinu, tako da je bespredmetno o tome dalje razgovarati - rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu.
Potpredsednik SNS i predsednik beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović najavio je juče da će tokom sledeće nedelje najviše rukovodstvo stranke razmatrati pitanje vlasti u Beogradu, a da će zatim o tome razgovarati sa koalicionim partnerima na republičkom nivou.
Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković je, reagujući na tu najavu, podsetio da je stav njegove stranke da, dok god sadašnja vlast u Beogradu funkcioniše, nema razloga za promene.
Vučić danas u Novom Sadu nije želeo da odgovara na pitanja novinara o aferi prisluškivanja najviših državnih funkcionera i o novim antikorupcionaškim predmetima.
- Očekujem da ću koliko sutra o tim temama više stvari reći. Danas je svečani dan i praznik u Novom Sadu, tako da ćemo malo manje lepe stvari ostaviti za sutrašnji dan - rekao je Vučić, koji nije želeo da se izjašnjava ni o kadrovskim rešenjima u MUP-u, odnosno najavi direktora policije Milorada Veljovića da će se ponovo kandidovati za tu funkciju.