Vesti
Politika
Nikolić: Srbija će nastaviti put ka EU, uprkos evroskepticima
13.11.2012. 12:00
Izvor: Blic
Nikolić: Srbija će nastaviti put ka EU, uprkos evroskepticima
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je večeras u dvodnevnu zvaničnu posetu Madjarskoj, a u Budimpešti je, neposredno po dolasku, imao neformalnu večeru sa madjarskim premijerom Viktorom Orbanom.
- Srbija će nastaviti put ka Evropskoj uniji, uprkos tome što je, pre svega, zbog ekonomske krize, povećan broj evroskeptika - izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu za budimpeštanski list "Mađar nemzet", uoči zvanične posete Mađarskoj.
Nikolić je, kako je prenela RTV, naglasio da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine u interesu svih građana Srbije, pre svega, Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i cele jugoistočne Evrope.
Predsednik Srbije najavio je nastavak borbe protiv kriminala i korupcije, dalju reformu pravosuđa, veću slobodu medija i stvaranje povoljnije klime za ulagače.
Nikolić će sutra zvanični deo posete započeti susretom sa mađarskim kolegom Janošom Aderom, a predsedniku Srbije će, na Trgu svetog Đorđa, ispred Palate Šandor u Budimu, biti ukazane najviše državne počasti.
Nikolić će se sutra sastati i sa predsednikom mađarskog parlamenta Laslom Koverom i predstavnicima srpske nacionalne manjine.
U okviru susreta sa srpskom nacionalnom zajednicom u Budimpešti, Nikolić će sutra popodne posetiti srpsko obdanište, osnovnu školu, đački dom i gimnaziju "Nikola Tesla", kao i Zemaljsku srpsku samoupravu, srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i Srpski kulturni i dokumentacioni centar.