Vesti
Politika
Skupština danas o članu VSS
15.11.2012. 12:00
Izvor: b92
Skupština danas o članu VSS
Beograd -- Skupština Srbije počinje novu sednicu, a na dnevnom redu su dve tačke – izbor člana Visokog saveta sudstva i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Mađarske.
Prva tačka dnevnog reda je predlog kandidata za člana V S S iz reda profesora pravnih fakulteta, a zajednička sednica dekana pravnih fakulteta u Srbiji na to mesto je predložila Zorana Stojanovića, koji je redovni profesor krivičnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu.
Stojanović je za kandidata predložen jednoglasno na zajedničkoj sednici dekana pravnih fakulteta, koja je održana 9. novembra.
Druga tačka dnevnog reda je predlog zakona o potvrdjivanju Sporazuma između vlada Srbije i Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju, koji je potpisan 24. januara ove godine na Horgošu.
Skupština Srbije juče je prekinula sednicu na kojoj je raspravljala o 11 zakosnkih i drugih akata, da bi danas mogla da raspravlja o te dve tačke dnevnog reda, a kako je objasnila predsedavajuća Vesna Kovač, to je bilo potrebno zbog hitnosti rasprave o te dve tačke.
Tu sednicu, na čijem dnevnom redu su i izmene Carinskog zakona, poslanici će nastaviti u utorak, 20. novembra u 10 sati.