Vesti
Politika
Danas sednica Vlade Srbije
20.11.2012. 12:00
Izvor: b92
Danas sednica Vlade Srbije
Beograd -- U Beogradu je za danas zakazana sednica Vlade Srbije nakon koje će ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić održati konferenciju za novinare.
Ministar Dinkić nagovestio je prošle nedelje da bi vlada danas mogla da utvrdi Nacrt zakona o javnim preduzećima, koji će omogućiti profesionalizaciju upravljanja u njima, da se direktori biraju na javnim konkursima, i da ne mogu biti funkcioneri političkih stranaka.
Prema tom zakonu, upravni odbori više neće postojati, a umesto njih se formiraju nadzorni odbori, pri čemu u republičkim javnim preduzećima jedan član nadzornog odbora mora biti nezavistan i ne sme biti čak ni član političke stranke, objasnio je Dinkić.
Ministarstvo finansija je završilo nact tog zakona, ali dva člana još nisu usaglašena među koalicionim partnerima u vladi, rekao je on.
Dinkić je rekao i da postoje dve mogućnosti - ili da vlada sutra utvrdi predlog tog zakona, tako da se o njemu raspravlja u Skupštini u paketu sa ostalim ekonomskim zakonima i budžetom za 2013. godinu, ili da taj akt bude na sednici vlade koja će uslediti posle razmatranja budžeta.