Vesti
Politika
Vučić: Ne udaramo na DS nego na kriminalce
26.11.2012. 20:00
Izvor: Blic
Vučić: Ne udaramo na DS nego na kriminalce
Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je večeras u "Utisku nedelje" da se privođenjem funkcionera pojedinih stranaka u dosadašnjoj borbi protiv korupcije ne udara ni na jednu stranku, već na kriminalce, a da među predmetima koji se ispituju ima četiri ili pet ogromnih, "koji su počeli da tresu Srbiju ili će je tek protresti".
- "Azotara" i "Agro Banka" su dva primera na kojima rade najozbiljniji stručnjaci i najozbiljniji ljudi. Izabrano je 24 predmeta koji su vitalni za naš sistem. Vlast to nije birala ni po kakvom aršinu. Tu ima strašnih predmeta koji će tek tresti Srbiju. Ne udaramo na Demokratsku Stranku tu se udara na kriminalce. Nebitno je da li je neko blizak jednoj ili drugoj stranci - rekao je Aleksandar Vučić.
Marko Blagojević, programski direktor CeSID-a i Branko Radun, politički analitičar, takođe su ubeđeni u to da Vučić vodi beskompromisnu borbu protiv korupcije koja ne bira žrtve.
Na pitanje da li će uspeti u borbi protiv korupcije, on je odgovorio da će se pošteno boriti i da je uveren da će na kraju pravda pobediti.
- Kakav će konačan ishod da bude u smislu lične i političke borbe, to je veoma neizvesno. Danas imam i u političkom i u ličnom smislu više neprijatelja nego ikada. Znam da će njihov odgovor biti još žešći i jači, ali garantujem da ću skuplje prodati kožu nego što su mislili - rekao je Vučić.
Vučić je negirao da pravi atmosferu protiv predsednika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, ali je potvrdio da se ispituju slučaj kompanije "Delreal" i još neki drugi "koji se tiču pomenute ličnosti".
- Neću da se izvinjavam velikom šefu Srbije što sam mu pomenuo ime", naglasio je Vučić u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92, i dodao da se ti predmeti rade i da će ga, kada budu zatvoreni, biti "baš briga da li se neko preziva Mišković, Vučić, Bećković ili bilo kako - rekao je prvi potpredsednik vlade.
Po rečima Vučića posle afere prisluškivanja najviših državnih funkcionera, u decembru će se dogoditi i određene "promene u policiji".
- Mnogima, čijim sam lažima bio šokiran, saopštio sam u lice. Mislim da će u decembru biti određenih promena u policiji. Što se tiče ministara na koje sam mislio, to sam rekao njima u lice i na sednici vlade i van sednice vlade", rekao je
Vučić je saopštio da se radi na otkrivanju ubice Ranka Panića, da ne može da da tačan rok do kada će taj predmet biti razrešen, ali da će rezultata biti. Upitan za slučaj izborne kradje, što su naprednjaci tvrdili posle izbora, Vučić je rekao da nije siguran da je ta priča završena i da je mnogo važnije od glasačkih listića bila kampanja protiv Tomislava Nikolića.
Prvi potpredsednik vlade čestitao je u emisiji Draganu Đilasu izbor za predsednika Demokratske stranke ali je poručio da "naravno" ima većinu za njegovu smenu sa mesta gradonačelnika Beograda, a da li će to biti učinjeno odlučiće "organi" SNS.